Popis
Litinová pánev WOK je ideální pro asijskou kuchyni. Stejně tak ji ale můžete používat zdravé vaření a dušení s malým množstvím vody. Navíc vám bude k přípravě pokrmů stačit menší množství tuku.
Hrnce, pekáče a pánve z litiny jsou velmi těžké. Zevnitř a zvenku jsou smaltovány. Smaltování představuje ochrannou vrstvu, která chrání před rzí i připékáním jídel. Používá se výlučně jen smaltování, které splňuje mezinárodně platné předpisy.
Kuchyňské nádobí ze smaltované litiny má jedinečné přednosti, které jsou v moderní kuchyni žádoucí.
• Z litiny vyhovuje všem druhům sporáků– i indukčním
• Optimální akumulace tepla a jeho rovnoměrné, dobré rozložení. Proto lze dusit za nízkých teplot. Tím šetříte energii.
• Vhodné do pečicí trouby, tvarově stabilní, robustní a snadno udržovatelné.
• Výborně vyhovuje k servírování. Svým estetickým vzhledem je ozdobo u stolu. Jídlo zůstane dlouho teplé.
Upozornění
• Před prvním použitím umyjte kuchyňské nádobí v teplé vodě. Dobře osušte!
• Před použitím mějte na paměti: Nádobí se nesmí přehřívat. Jídlo se pak nepřipraví dobře. Pro mnoho druhů jídel jsou optimální střední nebo nízké teploty. Již na začátku vaření zvolte požadovanou a odpovídající teplotu. Opatrné zacházení se smaltem
• Na smaltovaném povrchu prosím nekrájejte. Mohly by vzniknout nevzhledné škrábance a zářezy.
• Nikdy pánev nezahřívejte na delší dobu, když je prázdná: Nebezpečí přehřátí!
• Kuchyňské nádobí není odolné vůči nárazům. Viz upozornění: Oprýskaný smalt a rez
• Nádobí Z litiny není vhodné k vaření bez tuku. Zvolený olej, tuk nebo máslo rozdělte před pečením po celém podkladu. Kvůli své bezpečnosti mějte prosím na paměti
• Rukojeti z litiny se silně zahřívají. Nesmí se nacházet nad zahřívanou deskou sporáku: Nebezpečí popálení! Vždy používejte chňapky a podstavce!
• Aby se zabránilo nehodám, smí se používat jen pánve s fixní rukojetí. Rukojeť pánve se nesmí umístit nad otevřený plamen nebo přední stranu sporáku.
• Nenechejte kuchyňské nádobí při použití bez dohledu. Nesmí se nacházet v dosahu dětí.
• Při fritování naplňte hrnec olejem jen z 1/3 jeho výšky. Mějte připravenu ochranu před vystříknutím, kdyby vystříkl tuk.